srijeda, 5. listopada 2011.

3 mjere za sprječavanje pojave bolesti kod pasa

Kako bi smanjili mogućnost obolijevanja psa, provodite ova tri jednostavna koraka. Čista okolina može spriječiti uobičajene zdravstvene probleme.

Smanjite količinu prašine i alergena
Smanjite količinu prašine na minimum u prostoru u kojem Vaš pas boravi. Alergijske reakcije na prašinu i prljavštinu mogu uzrokovati probleme sa kožom i disanjem. Također, u prašini se mogu naći određeni virusi koji uzrokuju infekcije. Redovno usisavajte i koristite ovlaživač zraka u vrlo suhoj okolini.

Smanjite izloženost parazitima
Mnogi crijevni paraziti se mogu širiti kroz kontaminirani izmet. Regularno čišćenje dvorišta od izmeta smanjuje mogućnost da pas s njima dođe u kontakt. Sakupite i odstranite izmet barem dva puta tjedno. U određenim područjima možete iznajmiti servis koji se time bavi.

Redovito čistite
Vlažna okolina osigurava povoljne uvjete za rast gljivica i plijesni. Redovito čistite i dezinficirajte vlažna područja. Koristite ventilator kako bi osigurali potpuno sušenje prostora. Možete koristiti i odvlaživač zraka. Redovito kontrolirajte sve električne vodove i žice. Otklonite bilo koji uređaj koji pokazuje znakove oštećenja.


Nema komentara:

Objavi komentar