četvrtak, 6. listopada 2011.

Ideje za vježbu pasa

Psu je vježbanje vrlo važno i bitno za održavanje zdravlja. Vježbom pas održava tonus mišića i smanjuje se šansa da dođe do nakupljanja viška kilograma. U prosjeku, svaki pas treba 30 minuta vježbe na dan. Možete misliti kako je psu dovoljna dnevna šetnja, ali to je istina jedino ako je pas malen. Veće pasmine trebaju više vježbe. Dolje su navedene neki načini vježbanja psa.

Kao što je već napisano, svi psi trebaju vježbu. Ako pas već ima previše kilograma, bit će Vam potreban plan vježbanja kojim ćete pomoći psu da se rješi par kilograma viška. Kako bi izgubio kile, morate psu izabrati vježbe jačeg intenziteta.


Trčanje s psom

Mnogo vlasnika pasa odabire trčanje. Ono je dobro i za ljude i za pse. To je aktivnost koju možete raditi zajedno sa psom svakog dana. No, morate uskladiti svoj tempo prema sposobnostima psa, i paziti da vrijeme koje provedete trčeći ne prijeđe potrebno vrijeme vjžebanja za psa. Počnite s kraćim periodima trčanja, jer ne može od prvog dana trčati na duge staze.


Vožnja biciklom

Možete navesti psa da trči uz bicikl dok ga Vi vozite. Pazite da je uzica kojom je pas vezan labava. Morate znati odabrati i pravu brzinu, tako da Vas pas može pratiti. Alternativa biciklizmu je rolanje, a da pas i dalje trči uz Vas.


Plivanje

Plivanje je aktivnost u kojoj većina pasa uživa, no ako nemate u blizini bazen ili jezero, pas neće imati mogućnosti često plivati. Možete kupiti dječji bazen i koristiti ga za psa. Plivanje je odlična aktivnost za one pse koji imaju problema sa zglobovima.


Planinarenje s psom

Ako volite planinariti, povedite psa sa sobom. Planinarenje je kompleksna vježba, jer na putu može biti mnogo prepreka koje psi obično vole. Na planinarenje uvijek uzmite vodu i hranu ako planirate biti u prirodi dulje vrijeme. Male pse nije dobro voditi na dugo planinarenje.


Traka za trčanje i pas




Ako vrijeme ne dopušta da psa izvedete u šetnju ili na trčanje, možete nabaviti traku za trčanje u zatvorenoj prostoriji. Ona može prižiti psu dovoljnu količinu vježbe na dan. Naučite se kako upravljati trakom i dajte vremena životinji da se na nju nauči. Uvijek nadgledajte psa dok vježba, jer se može ozlijediti.

Nema komentara:

Objavi komentar