petak, 7. listopada 2011.

Šampon za suho pranje pasa

Iako psi ne pokazuju toliko odbojnost prema vodi poput mačaka, mnogi vlasnici pasa su otkrili da je suhi šampon za pse korisna alternativa standardnom šamponu u čišćenji i održavanju higijene pasa. Suhi šamponi se mogu koristiti za smanjenje mirisa životinje i ne zahtijevaju potpuno kupanje vodom. Suhi šamponi ne očiste psa onako dobro kako ga možete oprati vodom, ali su odličan način za brzo čišćenje ljubimca i njegovu prihvatljivu higijenu između kupanja vodom i pravim šamponom.


Kako djeluje šampon za suho pranje

U šamponima za suho pranje se nalazi soda bikarbona ili kukuruzni škrob koji sakupljaju prljavštinu sa dlake i kože psa. Također odstranjuju neugodne mirise koji se mogu pojaviti na tijelu psa. Rezultat  korištenja takvog šampona je sjajna dlaka i čistije tijelo.
Iako suhi šampon zahtijeva minimalno čišćenje, još uvijek ih je najbolje koristiti vani, jer puder može doći na namještaj ili tepih ako psa čistite unutra. Sam proces kupanja obuhvaća početno češljanje kojim se odstranjuje veća nečistoća, i nakon toga slijedi tretman šamponom (koji je uglavnom poput pudera). Utrljavanje šampona u dlaku osigurava temeljitije čišćenje. Neka šampon ostane par minuta na psu (i on bi trebao biti miran za to vrijeme) i nakon toga prah jednostavno očetkajte s psa i istrljajte s ručnikom kako bi maknuli višak šampona s dlake.


Šampon za suho pranje pravi manje nereda, i pranje psa njima je puno lakše. Traži samo nekoliko minuta i većina pasa uživa u proceduri. Nisu skupi, a možete ih napraviti i kod kuće. Štite kožu psa od infekcija do kojih može doći neredovitim kupanjem i održavanjem higijene.


Ograničenja šampona za suho pranje

Takve šampone ne treba koristiti na psima s otvorenim ranam na koži, iritacijama kože ili parazitima. Ova stanja zahtijevaju specijalne medicinske šampone koje možete nabaviti kod veterinara. Suhi šampon može izazvati dodatnu iritaciju i bol na ozljedama.
Standardni šamponi su učinkovitiji u čišćenju pasa od suhih šampona. Iz tog razloga, veterinari ne preporučuju samo njihovo korištenje. Psa bi trebalo kupatri barem jednom mjesečno, a u međuvremenu koji put okupati ga suhim šamponom.
Neki su psi alergični da suhe šampone. Ako primjetite neobične fizikalne znakove ili reakciju nakon tretmana suhim šamponom, prestanite s njegovom upotrebom i konzultirajte veterinara.


Nema komentara:

Objavi komentar