četvrtak, 6. listopada 2011.

Topli kaput za psa

Ako ste vlasnik psa koji želi povesti obiteljskog ljubimca na obiteljski odmor u hladnije krajeve, topli kaputići za pse su idealni kako bi i četveronožnom članu obitelji bilo ugodno.

Kaputići za pse dolaze u raznim dizajnima i bojama. Neki su za estetski izgled, drugi su za posebne potrebe poput održavanja psa toplim, suhim, toplim i suhim, ili su dizajnirani za upotrebu po snijegu ili kiši. Pošto je izbor vrlo raznolik, dobro je unaprijed znati što tražite ovisno uvjetima na kojima će pas boraviti.

Kaputići dolazi u raznim oblicima. Postoje kaputi poput prekrivača koji pokrivaju bočne dijelove tijela, leđa i prsa, a ostatak tijela je otkiven. Druga vrsta pokriva u potpunosti tijelo psa, pa i njegove četiri noge. Neki čak imaju i kapuljače.

Ovisno o vremenskim uvjetima kojima će pas biti izložen, kao i o prirodnoj dlaci kojom je pas pokriven (kratkodlaki - dugodlaki psi) izabrat ćete deblji ili tanji kaputić.
  • Za hladno vrijeme bit će dovoljan tanji kaputić, podstavljen i da dobro izolira tijelo od hladnoće. Treba biti vjetrootporan kako bi održao toplinu tijela i podstavljen s obje strane (vanjske i unutarnje).
  • Za kišno, hladno vrijeme potrebno je otići korak dalje. Pronađite kaputić s vodonepropusnim vanjskim slojem. Ako nabavite za kišno vrijeme kaputić koji nije za kišu, ne samo da ga kiša može oštetiti, već se kaputić i napije vodom. Takav mokar kaput onda naliježe na kožu i dlaku psa,a to nije dobro.
  • Za snijeg su vrlo važni toplina i punjenje kaputa. Snijeg se lako nakuplja i zadržava na dlaki psa, prvo između prstiju na nogama, po nogama i po trbuhu. U tom slučaju je najbolji kaputić koji pokriva cijelo tijelo psa. Također, možete razmisliti o vrsti čizmica koje prekrivaju šape psa, jer psima isto kao i ljudima mogu nastati promrzline na šapama.

Također možete potražiti kaputić koji ne skuplja mirise, pa za par mjeseci korištenja nećete imati smrdljivi kaputić. Neki mogu biti i hipoalergenski, za pse koji su skloni alergijama.
U potrazi za pravim kaputom, vidjet ćete da su neki teži i robusniji, a drugi lakši i tanji. Mnoge predimenzionirane jaknice su neugodne psu za nositi, pogotovo ako na njih nije naviknut. Može se dogoditi da pas odbija hodati i kretati se s kaputom na sebi, a u nekim slučajevima može ju pokušati i strgnuti sa sebe.
Tanji kaputi, pogotovo oni koji pokrivaju cijelo tijelo, su korisni kod pasa kojima cijele neke ozljede i kod pasa koji su nedavno bili na operaciji. Ponekad je takav kaput jednostavnije rješenje prekrivanja rane nego stavljanje neudobne elizabetinske ogrlice na psa.

Nema komentara:

Objavi komentar