utorak, 2. travnja 2013.

Osnove dresure štenca dobermana



Kada dresirate štenca dobermana važno  je razumjeti da će napori imati veliku korist u budućnosti. Dresura uči štene kako dobiti ono što želi na prihvatljiv način.
Ponašanje poput skakanja, igranja grizenja i lajanje su prirodno i instinktivno  ponašanje mladog dobermana kako bi ono što želi. Kroz dresuru, štene će naučiti bolje načine komunikacije s vlasnikom i ostatkom obitelji. Kao rezultat imat ćete sretnije štene.
Također je važno razumjeti da je štene dobermana vrlo različito od odraslog dobermana. Štene je u razvoju prvih 6 mjeseci svog života. Mnoga od ponašanja koje takav pas pokazuje (gruba igra i griženje) nisu znakovi agresije, već jednostavno način da razvije potrebne mentalne i psihičke sposobnosti za preživljavanje u prirodi. Ovakva ponašanja su zdrava, ali ih obitelj štenca treba modelirati na prihvatljiv način, baš kao što bi ih majka modelirala da se psi nalaze u divljini.
Dobermani, i svi psi, su rezultat onoga što je vlasnik od njih napravio. Dobermani ne postaju jednostavno sami od sebe agresivni i problematičnog ponašanja. Takvi su problemi rezultat proživljenog iskustva samog psa, a vlasnik dobermana ima odgovornost da kontrolira iskustva svog psa i pruži mu prikladnu dresuru kako bi podigao zdravog i sretnog odraslog dobermana.

Nema komentara:

Objavi komentar