utorak, 2. travnja 2013.

Osnovne informacije o dobermanima



Doberman je jedinstvena i očaravajuća pasmina. Originalno su stvoreni kao psi za osobnu zaštitu stoga posjeduju dobro kontrolirani temperament, vrlo se dobro mogu dresirati i u potpunosti su odani svojoj obitelji.
Vlasnici dobermana su također posebne osobe. Razumiju kako doberman mora biti dio obitelji. Znaju da njihov snažan i inteligentan ljubimac zahtijeva i fizičku i mentalnu vježbu. Također znaju da prema dobermanu moraju imati sličnu odanost i pružati mu pažnju koju on pruža njima.
Vlasnici dobermana opisuju svoje pse poput ljudi, kao da imaju ljudske oči i ljudsku sposobnost da razumiju osjećaje i rješavaju probleme. Ovakav opis je više nego točan. Doberman je pasmina koja će uvijek biti uz svog vlasnika, ali doslovno svo vrijeme. I prema tome, tako bliska životinja zasigurno poprima nešto karakteristika, osobnosti i način ponašanja svog vlasnika.
Ukoliko se odlučite nabaviti dobermana za ljubimca zapamtite kako je o vrlo odgovorna dužnost. Potrudite se pronaći vrhunskog uzgajivača. Kupovina šteneta od lošeg uzgajivača može značiti da ćete imati velikih problema u njegovom odgoju  ili ćete možda dobiti životinju lošijeg zdravlja.
Prije svega naučite sve o dobermanima. Budite spremni! Nepripremljen ili nesavjestan vlasnik dobermana je često vrlo opterećen svojim psom kasnije. Ipak, ako ste pripremljeni i spremni biti odani svom dobermanu, dobit ćete zauzvrat najbolje pseće društvo, prijatelja koji će uvijek biti tu za Vas. Patit će kada Vi patite, veselit će se kada se Vi veselite, a kada se bojite okružit će Vas zaštitnim dobermanskim zidom mišića i zuba. 

Nema komentara:

Objavi komentar