subota, 29. listopada 2011.

Preparati za očuvanje zglobova kod pasa


Nadomjesci prehrani pasa za očuvanje zglobova su korisni kod onih životinja koje imaju genetsku predispoziciju prema oštećenju zglobova. Mnogo je stanja koja utječu na same zglobove, uključujući artritis (različitih uzroka), osteohondritis i dr.
Davanjem tekućih preparata za očuvanje zglobova psu tijekom njegovog života pomaže u očuvanju zdravih i jakoh zglobova, štiteći ih od oštećenja i sprječavajući nastanak nekih bolesti.


Glukozamini

Glukozamin je nutriceutikal, što znači da je prehrambeni dodatak s obilježjima lijeka. Prirodan je spoj. Pokazalo se da pomaže u obnovi oštećenih zglobova kod ljubimaca i ujedno ih ojačava kako bi se spriječile daljnje ozljede.
Glukozamin je dostupan i u obliku tvrdih tableta i tekućih gel kapsula. Provjerite koji tip ovog pripravka najbolje odgovara Vašem psu. Prije nego krenete psu davati nadomjestke glukozamina konzultirajte se sa veterinarom kako bi bili sigurni da psu dajete ispravnu dozu s obzirom na dob, težinu i spol.

Na tržistu možete naći razne preparate glukozamina specijalno prilagođene psima. Postoje i preparati koji pomažu u očuvanju funkcije kukova. O preparatima se najbolje konzultirati s veterinarom ili stručnom osobom koja radi u trgovini s opremom za kućne ljubimce.

Znate i sami kako se kaže, bolje spriječiti nego liječiti.





Nema komentara:

Objavi komentar