subota, 16. srpnja 2011.

Igračke za pse

Igračke su važne sa štence i mlade pse.
Psi koji imaju više različitih igračaka se manje dosađuju, a često psi koji se loše ponašaju imaju puno energije i malo stvari kojima se bave (npr. svojim igračkama). Igračke usmjeravaju ponašanje psa prema boljem, pas troši više energije igrajući se s njima, a također se možete igrati i zajedno.


 Psi vole igračke.
Većina pasa voli igračke. Štenci ih osobito vole stavljati u usta. Kao i ljudi, psi se sve manje igraju kako postaju stariji. Ali ako se potiče, i stariji pas će se igrati. Jedna od zabavnih igračaka za Vas i za psa je frizbi. Dobar je za istrčavanje pasa, a neki će ga psi naučiti loviti i u zraku.


Koliko je velik Vaš pas?
Važno je izabrati igračku prave veličine za psa. Nemojte davati velikom psu premale igračke, jer ih može progutati. Mora biti dovoljno velika, tako da mu ne može zapeti u grlu.
Lopte su odlične za igru. Psu možete bacai lopticu i on će Vam je donositi, zatim pas može skakati u vodu za loptom i sl. Lopte su odlična igračka jer pas u igri s njom gubi mnogo energije i vježba. Trčanje za loptom drži psa u pokretu. Zapamtite, umoran pas je dobar pas.



Oprez kod plastičnih igračaka
Važno je da su igračke koje kupujete psu sigurne. Od nekih se Vaš pas može razboliti. Razgovarajte s veterinarom prije kupovanja plastičnih igračaka. Na pakiranju svake igračke potražite natpis "netoksično" prije nego je kupite (pogotovo ako se radi o plastici). Pripazite i na to u kojoj je državi igračka proizvedena.


Igračke od špage i užadi su zabavne psima.
Takve su igračke zavinute i čvrste, a krajevi su "raščerupani". Psi baš vole takve neuredne stvari i štenci ih osobito vole žvakati i loviti. Samo morate pripaziti da uočite na vrijeme komade užadi koje je pas odgrizao, kako ih ne bi progutao.



Dlakave životinje.
Gotovo svi psi vole dlakave životinje. Mogu ih njegovati, spavati s njima, nositi ih okolo ili grickati. Pripazite samo da pas ne pojede dijelove igračke, jer materijal od kojeg su napravljene nije dobar za pseći želudac. Uklonite igračku jednom kada se potrga i zamijenite nekom drugom.



Koliko treba igračaka i gdje ih držati?
Neki ljudi drže igračke u kutijama za dječje igračke ili nekim sličnim igračkama. No, uvijek ostavite par igračaka vani za psa. Nakon nekoliko dana ih možete zamijeniti drugima ako primjetite da su ove psu postale dosadne. Takvim izmjenjivanjem pas će se uvijek iznova veseliti starim-novim igračkama.





Nema komentara:

Objavi komentar