četvrtak, 14. srpnja 2011.

Kupnja tigrice

Prilikom kupnje tigrice nemojte biti brzopleti. Uzmite si dovoljno vremena kako bi odabrali zdravu tigricu s kojom ćete uživati dugo vrijeme. Tigricu možete nabaviti na par mjesta:
  • Uzgajivači tigrica - Uzgajivači često uzgajaju tigrice iz ljubavi. Vrlo je vjerojatno da ćete od njih kupiti dobru, zdravu i smireniju ptičicu, a također mnogo znaju o njima, pa će Vam biti koristan izvor informacija.
  • Oglasnik - Često se u oglasniku mogu pronaći oglasi u kojima se tigrice ili prodaju ili poklanjaju. Odlučite li se na taj nabaviti tigricu, obratite pozornost na njeno zdravlje. Najbolje bi bilo da ju nakon kupnje odnesete veterinaru kako bi ustanovio kakvo joj je zdravstveno stanje.
  • Pet centar - U takvim specijaliziranim trgovinama za očekivati je da s krletke čiste, isto kao i posudice za hranu, a ptičice imaju razne igračke za zabavu. No, tamo tigrice mogu biti smještene u skučeni prostor, pa često imaju slabiju muskulaturu i slabije lete. Bolje je kupovati tigrice koje su živjele u prostranoj krletki.
  • Utočišta životinja - Dobro je rješenje, ako želite udomiti tigricu koja je ostala bez doma. Takve ptice traže posebnu skrb. Izbor često nije velik.
Zanima Vas koliko staru papigu je najbolje kupiti? Možete kupiti tigricu svih životnih dobi.

Mlade tigrice je moguće je kupiti kada su stare 6 do 7 tjedana. U tj dobi mlada ptičica se lako privikava na novu okolinu i lako stječu povjerenje prema novom vlasniku. U tom slučaju provjerite da li ptica samostalno jede, ako ne, još je prerano za odvajanje od roditelja. Za djecu je najbolje nabaviti mladu papigu.

Možete kupiti i stariju tigricu, ali taka budite spremni da duži period privikanja i stjecanja povjerenja. Nikada ne znate s kakvim iskustvima se ta papiga susrela u prijašnjem periodu života.

Na što obratiti pažnju?
Kljun papige treba biti gladak i dobro oblikovan. Oko kloake perje treba biti čisto i bez izmeta, a perje čisto, sjajno i gusto. Oči trebaju biti čiste, sjajne, a iste takve trebaju biti i noge (čiste i prekrivanje zdravom rožnatom kožom, s dva prsta naprijed i dva natrag). Kod izmeta trebaju se razlikovati zeleni izmet, bijeli urat i vodenasti urin.

Nema komentara:

Objavi komentar