subota, 16. srpnja 2011.

Napravite igračke za mačke


Postoje mnoge igračke za mačke koje možete napraviti kod kuće, a s kojima će se mačka voljeti igrati. Nema potrebe plaćati za igračke koje će mački biti dosadne. Ovdje ćete naći ideje za jeftine, gotovo besplatne igračke. Probajte, možda će se Vašoj mački svidjeti.

Tuljac od WC papira.
Odstranite sav papir s kartonskog tuljca. To je poželjno jer mačke vole trgati papire koji ostanu gore, pa će soba nakon mačkine igre biti sva u neredu. 
Uzmite škare i zarežite rub tuljca duboko oko 3 cm prema centru tuljca. Bilo bi dobro kada bi taj urez bio što paralelniji uzdužnoj osi tuljca. Nastavite rezati utore, međusobno paralelne i jednako duboke, dok ne izrežete cijeli jedan kraj tuljca. Onda se prebacite na drugi kraj tuljca i napravite isto.
Razrezane trakice sada presavinite prema van da budu po 90 stupnjeva na tuljac i gotovo! Imate prvu igračku za Vašu mačku.



Kutija
Većina mačaka se voli zavlačiti u kutije. Uzmite neku kutiju koja vam ne treba, otprilike veličine mačke ili malo veća. Na njoj napravite par prolaza i vaša će mačka uživati u prolaženju kroz kutiju ili će jednostavno odmarati u njoj.

Baterijska svjetiljka
Svjetlo od baterijske svjetiljke mačka će loviti satima. Pazite samo da se u toj igri mačka ne zalijeće u tvrde predmete i pritom ozlijedi. Mačke također vole loviti pointer od lasera, no laserom joj ne smijete ići po očima.



Pero na štapu
Uzmite neki drveni štap. Pronađite pero (onako, malo veće, ne baš ono koje ispadne iz pernatog jastuka). Na štap zavežite malo duži komad špage, zubnog konca ili tankog flaksa. Na drugi kraj špagice zavežite pero, i imate super igračku s kojom možete mačku zabavljati pola dana.


Boca za samonagrađivanje
Maknite čep sa plastične bočice od pola litre. Unutra stavite malo mačjih poslastica i to joj pokažite. Tako otvorenu bočicu dajte mački da se igra. Možda se i nagradi za uloženi trud.

3 komentara:

  1. super ideje mojoj maci če se ovo svidjeti :>)

    OdgovoriIzbriši
  2. Napravila sam tuljac od WC papira Tigi se igra s time i neće nikome drugome to dati! :D

    OdgovoriIzbriši