petak, 30. rujna 2011.

Kapi za liječenje katarakte kod psa

Katarakta kod pasa je poremećaj koji može u svojoj podlozi imati neku drugu bolest, traumu ili genetiku. Može se pojaviti na jednom ili oba oka i uzrokovati djelomičnu ili potpunu sljepoću. Uglavnom se može vidjeti na očima psa kao opakne mrlje koje podsjećaju na zdrobljeni led. Do nedavno, kirurška operacija je bilo jedino rješenje. Danas, u liječenju su dostupne i kapi, tako imate izbor u načinu liječenja Vašeg psa.

Kapljice dolaze pod raznim tvorničkim imenima, ali najveći broj u svojem sastavu ima N-acetylcarnosin. On ima antioksidacijski učinak na veći dio oka. Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Dokazano je da prije navedeni sastojak usporava razvoj, sprječava nastanak i otklanja već nastalu kataraktu kod pasa. Vlasnici pasa su primjetili značajno poboljšanje vida kod svojih ljubimaca, bez obzira na to koliko je katarakta bila prisutna i koliko vida je pas već izgubio.  Naravno da uspjeh ovisi o tim faktorima, no stalna upotreba ovog lijeka garantira barem malo poboljšanja kod bolesti.


Prednosti kapljica za liječenje katarakte

Mnoge su koristi od upotrebe ovih kapljica, pogotovo kada se biraju umjesto operacije. Napravljene su kao otopina koja nije bolna za oči i vrlo su jednostavne za upotrebu. Aktivni sastojak se bazira na prirodnoj molekuli, tako da nema nuspojava. Ovakvo liječenje je mnogo jeftinije od operacije i u potpunosti se izbjegavaju komplikacije nakon kirurškog zahvata. Dodatno, operacija može uključivati i potpuno odstranjenje oka. S u potrebom ovih kapljica, ne samo da se spašava oko, već njihovom pravilnom upotrebom se može vratiti veliki dio vida i zdravlja.


Rezultati upotrebe

Rezultati imaju tendenciju variranja. Drastična poboljšanja su vidljiva u velikom broju slučajeva, no u određenim tipovima katarakte pokazuje se polaganiji znakovi povlačenja bolesti. Ako je vid bio potpuno izgubljen, ako je katarakta uzrokovana ozljedom ili dugotrajnim uzimanjem steroidnih lijekova, rezultati su puno slabiji. Ove kapljice se daju duži period vremena i s puno upornosti kako bi došlo do poboljšanja u prije navedenim slučajevima.


Treba obratiti pažnju...

Iako nisu prijavljene nikakve nuspojave korištenja ovih kapljica, na umu treba imati nekoliko stvari. Učinkovitost aktivnog sastojka može biti smanjena i ograničena kada se kombinira s određenim vitaminima i mineralima. Nije ih dobro miješati s drugim suplementima kojima se osiguravaju antioksidansi oku, poput Luteina i Zeaxanthina. Oni nemaju poptuno isti princip djelovanja kao N-acetylcarnosin, i mogu si međusobno smanjiti učinkovitost.



Nema komentara:

Objavi komentar