četvrtak, 15. rujna 2011.

Problem - mačka grize gležanj

Kada mačka grize za gležanj i iznenada napada, pokazuje znakove predatorske naravi i agresije. Mačke imaju jaki prirodni nagon za lovom. U kući ili stanu nemaju mnogo mogućnosti za zadvoljavanje tih nagona. Miševi, skakavci i drugi zanimljivi plijen teško je pronaći u stanu, stoga se mačka mora baviti onim što ima - gležnjevima, nogama i drugim pokretnim dijelovima tijela svoga ljudskog prijatelja.

U nekim slučajevima moguće je mački pronaći prikladnu igračku za zadovoljenje to nagona za lovom. Dobre igračke su loptice na špagi,  štapu ili flaksu za pecanje na kojemu se mogu "zanimljivo" kretati. Autić na daljinsko upravljanje može biti odlična igračka za one mačke koje ih se ne boje. Neki ljudi zakače igračku na špagi za svoj remen kako bi mački napravili bolju metu od svog gležnja. To također mački osigurava dovoljno vježbe i kretanja.

Mnoge mačke prerastu ovakvo ponašanje kada imaju par godina i puno je bolje ako im do tada osigurate druge predmete koje će napadati umjesto Vaših nogu. Ako s napadima ne možete izaći na kraj, bilo bi dobro da porazgovarate s obrazovanim čovjekom koji oblikuje ponašanje kućnih ljubimaca.